Levicový posun v současné Latinské Americe - Hájek, Ondřej; Kochan, Jan, 1977-; Jeníčková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
V souvislosti s volebním rokem 2006 se v Latinské Americe začalo hovořit o levicovém posunu celého regionu. Krátce na to se v médiích začaly objevovat zprávy o omezení základních principů demokracie v některých z latinskoamerických zemí. Cílem této práce je především zmapovat situaci v jednotlivých státech a na základě toho analyzovat současnou politickou situaci Latinské Ameriky se zaměřením na omezování demokracie a základních lidských práv a svobod. Klíčovou otázkou tak zůstává, jestli se jedná o celoregionální tendenci, nebo je to záležitost pouze několika zemí s radikálnější vládou.
Vedoucí práce: Jan Kochan
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; levice; Latinská Amerika; bakalářské práce; left (political science); Latin America; bachelor's theses