Rozvoj měst České republiky v kontextu politiky soudržnosti EU - Picková, Veronika; Abrhám, Josef; Pluskalová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Diplomová práce se zabývá systémem podpory rozvoje měst České republiky z fondů Evropské unie v programovacím období 2007-2013. Nejprve se věnuje stručné charakteristice kohezní politiky EU a poté popisuje vývoj její urbánní dimenze s důrazem na období po roce 2000. Stěžejní částí práce je analýza strategických dokumentů ČR k provádění evropské politiky soudržnosti a dále konkrétních programů podpory s vazbou na rozvoj měst, tj. regionálních operačních programů a Integrovaného operačního programu. Na závěr práce je uvedena případová studie města Plzně, jako konkrétní příklad implementace analyzovaných programů podpory rozvoje měst.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; rozvoj měst; politika soudržnosti; diplomové práce; urban development; cohesion policy; master's theses