Drobné podnikání v ČR - Kučerová, Petra; Cardová, Zdenka, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Práce se zaměřuje na drobné podnikání v České republice. V prvé řadě se snaží nastínit vývoj drobného podnikání v čase, jeho základní rysy a formy vedení. Dále se zaměřuje na vymezení individuálního podnikatele a možnost volby vést účetnictví nebo daňovou evidenci. Konkrétně v této práci individuální podnikatel povede daňovou evidenci, které se podrobně věnuje zbývající část práce. Ta vysvětluje základní pravidla daňové evidence podle právních předpisů, které je povinen individuální podnikatel splnit před zahájením vedení daňové evidence, dále se věnuje detailně obsáhlému tématu dlouhodobého majetku, mzdám a konci zdaňovacího období. Jednotlivé kapitoly doprovází praktické příklady, které mají za cíl usnadnění pochopení dané problematiky.
Vedoucí práce: Zdenka Cardová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: daňová evidence; účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; tax accounting; bachelor's theses