Socioekonomická analýza Pardubického kraje - Šejnohová, Edita (2010)
Bakalářská práce "Socioekonomická analýza Pardubického kraje" popisuje zhodnocení stavu a vývoje v jednotlivých socioekonomických oblastech v kraji, přičemž každá z kapitol je věnována právě jedné oblasti. První část je zaměřena na obecný popis kraje, přírodní podmínky, obyvatelstvo, ekonomickou základnu, trh práce a infrastrukturu, životní prostředí, cestovní ruch, vzdělání a taktéž zdravotnictví. V další části práce jsou pomocí SWOT analýzy zhodnoceny silné a slabé stránky kraje, také příležitosti a hrozby. Poslední kapitola je zaměřena na navrhovanou strategii v oblasti dopravy, životního prostředí a cestovního ruchu, jelikož právě v těchto oblastech má kraj nejvíce nedostatků. Cílem bakalářské práce je poskytnout ucelený pohled na Pardubický kraj a za pomoci shromážděných informací z jednotlivých socioekonomických oblastí odvodit předpokládaný budoucí vývoj regionu.