Analýza možnosti vzniku nové cestovní kanceláře - zakladatelský projekt - Novotná, Petra (2010)
Cílem diplomové práce je zpracování podnikatelského plánu pro nově vznikající cestovní kancelář, která bude sestavovat tuzemské i zahraniční zájezdy na míru pro zákazníky a jejich domácí mazlíčky. Poté bude zhodnocena možnost realizace záměru. Diplomová práce se skládá ze tří částí. V první části je obecně charakterizována podnikatelská činnost v české republice, legislativní podmínky a právní formy podnikání. Na tuto obecnou rovinu je aplikována podnikatelská činnost cestovních kanceláří. Druhá část dokumentu definuje pojem podnikatelského plánu včetně jeho náležitostí, uživatelů a struktury. Třetí část diplomové práce tvoří konkrétní podnikatelský plán nově vznikající cestovní kanceláře Pet-Travel, s.r.o. Podnikatelský plán představí charakteristiku podnikatelského záměru, analýzu prostředí a trhu a v neposlední řadě marketingový a finanční plán. V závěru budou vyvozeny předpoklady úspěšnosti a rizika záměru.