Analýza možnosti vzniku nové cestovní kanceláře - zakladatelský projekt - Novotná, Petra; Petrů, Zdenka, 1953-; Bakos, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem diplomové práce je zpracování podnikatelského plánu pro nově vznikající cestovní kancelář, která bude sestavovat tuzemské i zahraniční zájezdy na míru pro zákazníky a jejich domácí mazlíčky. Poté bude zhodnocena možnost realizace záměru. Diplomová práce se skládá ze tří částí. V první části je obecně charakterizována podnikatelská činnost v české republice, legislativní podmínky a právní formy podnikání. Na tuto obecnou rovinu je aplikována podnikatelská činnost cestovních kanceláří. Druhá část dokumentu definuje pojem podnikatelského plánu včetně jeho náležitostí, uživatelů a struktury. Třetí část diplomové práce tvoří konkrétní podnikatelský plán nově vznikající cestovní kanceláře Pet-Travel, s.r.o. Podnikatelský plán představí charakteristiku podnikatelského záměru, analýzu prostředí a trhu a v neposlední řadě marketingový a finanční plán. V závěru budou vyvozeny předpoklady úspěšnosti a rizika záměru.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses