Udržitelný rozvoj cestovního ruchu na Kutnohorsku - Drahotová, Lucie (2010)
Tato diplomová práce je zaměřena na problematiku udržitelného rozvoje cestovního ruchu, s důrazem na okres Kutná Hora. V práci je nejprve zkoumám pojem udržitelný rozvoj, poté je blíže specifikován udržitelný rozvoj cestovního ruchu, který je následován rozborem nynějšího stavu cestovního ruchu v území a poté následuje analýza trvale udržitelného cestovního ruchu na Kutnohorsku. Práce zkoumá současný stav cestovního ruchu v daném území s důrazem na jeho trvalou udržitelnost a návrhy do budoucna.