Podnikání v oblasti tance - účetní, daňové, právní a ekonomické souvislosti - Svitlík, Jan, 1987- (2011)
Práce shrnuje nejdůležitější náležitosti a povinnosti začátku a průběhu podnikání individuálního podnikatele v oblasti tance, a to z pohledu daňového, účetního a obchodního práva. Teoretická část se zabývá zejména volbou právní formy podnikání, problematikou daňové evidence, jako jedné z možností evidování podnikatelského procesu individuálního podnikatele, a výpočtem daňové povinnosti individuálního podnikatele. Praktická část popisuje podnikatelský proces taneční školy a aplikuje na tento skutečný příklad z praxe některé poznatky teoretické části. Celá práce je primárně zaměřena na taneční oblast, nicméně velká část problematiky je typická pro individuální podnikatele vedoucí malý podnik či mikropodnik v celé řadě odvětví.