Podnikání v oblasti tance - účetní, daňové, právní a ekonomické souvislosti - Svitlík, Jan, 1987-; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Práce shrnuje nejdůležitější náležitosti a povinnosti začátku a průběhu podnikání individuálního podnikatele v oblasti tance, a to z pohledu daňového, účetního a obchodního práva. Teoretická část se zabývá zejména volbou právní formy podnikání, problematikou daňové evidence, jako jedné z možností evidování podnikatelského procesu individuálního podnikatele, a výpočtem daňové povinnosti individuálního podnikatele. Praktická část popisuje podnikatelský proces taneční školy a aplikuje na tento skutečný příklad z praxe některé poznatky teoretické části. Celá práce je primárně zaměřena na taneční oblast, nicméně velká část problematiky je typická pro individuální podnikatele vedoucí malý podnik či mikropodnik v celé řadě odvětví.
Vedoucí práce: David Procházka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses