Motivace učitele na základní škole - Babická, Lenka (2011)
Bakalářská práce pojednává o tom, co nejvíce motivuje učitele ze dvou základních škol. Teoretická část se nejprve zabývá motivací obecně, motivací učitelů a také stimulací. V metodologické části je popsán výzkum v podobě dotazníkového šetření a polostrukturovaných rozhovorů. V praktické části jsou uvedeny výsledky šetření a jejich interpretace. Cílem bakalářské práce je zjistit, co nejvíce motivuje učitele ze dvou sledovaných základních škol při výkonu jejich práce s ohledem na prostředí těchto škol, a výsledky z jednotlivých škol porovnat.