Jihoafrická republika ve 20. století s důrazem na vývoj vztahů s Velkou Británií - Weselá, Petra (2011)
Tato bakalářská práce pojednává o vývoji dnešní Jihoafrické republiky v průběhu 20. století a jejích vztazích s Velkou Británií. Jedná se o problematiku vztahů bývalé (evropské) koloniální velmoci a její (africké) kolonie po získání samostatnosti. Práce poskytuje informace o tom, jak výrazně Velká Británie zasahovala do dění v Jihoafrické republice v průběhu 20. století, konkrétně v etapách do roku 1948, v období apartheidu (1948-1994) a po roce 1994.