Jihoafrická republika ve 20. století s důrazem na vývoj vztahů s Velkou Británií - Weselá, Petra; Kochan, Jan, 1977-; Kváča, Vladimír, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato bakalářská práce pojednává o vývoji dnešní Jihoafrické republiky v průběhu 20. století a jejích vztazích s Velkou Británií. Jedná se o problematiku vztahů bývalé (evropské) koloniální velmoci a její (africké) kolonie po získání samostatnosti. Práce poskytuje informace o tom, jak výrazně Velká Británie zasahovala do dění v Jihoafrické republice v průběhu 20. století, konkrétně v etapách do roku 1948, v období apartheidu (1948-1994) a po roce 1994.
Vedoucí práce: Jan Kochan
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; apartheid; kolonialismus; Velká Británie; Jihoafrická republika; bakalářské práce; apartheid; colonialism; Great Britain; South Africa; bachelor's theses