Nová Evropa a noví Evropané společensko-bezpečnostní dopady muslimské a asijské imigrace do velkých zemí západní Evropy - Werner, Jan; Druláková, Radka, 1973-; Havlová, Radka, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Střety většinových společností a kulturně odlišných imigrantů představují jeden z klíčových problémů, kterým dnešní Evropa musí čelit. Tato bakalářská práce se jej snaží analyzovat z hlediska societální bezpečnosti, a to v kontextu velkých zemích západní Evropy -- Spojeného království, Francie, Itálie, Španělska a Německa. S využitím poznatků z různých oborů je pro každý stát zachycena identita přistěhovalců muslimského a asijského původu a hlouběji rozebrány jejich vzájemné vztahy s přijímající společností. V poslední kapitole jsou modely jednotlivých států srovnány z hlediska společenské bezpečnosti; jsou také vysloveny hlavní prognózy pro krátkodobý i dlouhodobý vývoj societálně-bezpečnostních dopadů asijské a muslimské imigrace a základní východiska pro efektivnější integrační proces.
Vedoucí práce: Radka Druláková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; Španělsko; Francie; Německo; muslimové; imigrace; identita; Itálie; bakalářské práce; Spain; France; Germany; Muslims; immigration; identity; Italy; bachelor's theses