Efektivní daňové sazby daně z příjmů fyzických osob v zemích OECD nebo EU - Pípová, Tereza (2011)
Práce je zaměřena na komparaci efektivních daňových sazeb daně z příjmů fyzických osob v České republice, Belgii, Irsku a Portugalsku. Pozornost je věnována konstrukčním prvkům daně z příjmů fyzických osob v jednotlivých daňových systémech. Jejich vliv na výslednou efektivní daňovou sazbu je ilustrován pomocí výpočtů této sazby u dvou modelových poplatníků u každé země.