Efektivní daňové sazby daně z příjmů fyzických osob v zemích OECD nebo EU - Pípová, Tereza; Vančurová, Alena, 1957-; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Práce je zaměřena na komparaci efektivních daňových sazeb daně z příjmů fyzických osob v České republice, Belgii, Irsku a Portugalsku. Pozornost je věnována konstrukčním prvkům daně z příjmů fyzických osob v jednotlivých daňových systémech. Jejich vliv na výslednou efektivní daňovou sazbu je ilustrován pomocí výpočtů této sazby u dvou modelových poplatníků u každé země.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses