Postprocessing a retuš digitální fotografie - Hadamčík, Lukáš (2010)
Cílem této práce je analyzovat dnešní moţnosti úpravy digitálních fotografií. V první části práce je stručně popsán princip zachycení digitální fotografie a obrazu. Poté je představeno několik aplikací, které umoţňují zásahy do fotografií. Je zde představen formát RAW, včetně výhod, jeţ přináší pro úpravu nejčastějších chyb v digitální fotografii. Další část práce se zabývá podrobnějším popisem specializovaného grafického editoru -- Adobe Photoshop CS5, včetně analýzy jeho nástrojů pro tonální úpravy, tvorbu selekcí, masek a retuš, které jsou dále zobrazeny na praktických příkladech.