Postprocessing a retuš digitální fotografie - Hadamčík, Lukáš; Šedivá, Zuzana, 1961-; Benáčanová, Helena, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cílem této práce je analyzovat dnešní moţnosti úpravy digitálních fotografií. V první části práce je stručně popsán princip zachycení digitální fotografie a obrazu. Poté je představeno několik aplikací, které umoţňují zásahy do fotografií. Je zde představen formát RAW, včetně výhod, jeţ přináší pro úpravu nejčastějších chyb v digitální fotografii. Další část práce se zabývá podrobnějším popisem specializovaného grafického editoru -- Adobe Photoshop CS5, včetně analýzy jeho nástrojů pro tonální úpravy, tvorbu selekcí, masek a retuš, které jsou dále zobrazeny na praktických příkladech.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; Adobe Photoshop (software); digitální fotografie; bakalářské práce; Adobe Photoshop (software); digital photography; bachelor's theses