Zhodnocení působení euroregionu Pomoraví v rámci Jihomoravského kraje - Arnerová, Zuzana; Weingärtnerová, Markéta; Tomešová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato bakalářská práce je zaměřena na přeshraniční aktivity euroregionu Pomoraví, který byl založen v roce 1999 na základě trilaterální dohody mezi Českou republikou, Slovenskem a Rakouskem. Hlavním cílem je zhodnocení působení euroregionu a posouzení významu jeho aktivit pro rozvoj cílového regionu na základě analýzy úspěšnosti předložených projektů a jejich dopadů. Bakalářská práce je rozdělená do tří částí. První část práce uvádí základní fakta o vzniku a vývoji přeshraniční spolupráce, definuje základní pojmy, právní oporu a způsob financování. Druhá část vymezuje území euroregionu Pomoraví a uvádí socioekonomickou charakteristiku české části euroregionu. Třetí část je zaměřena na působení euroregionu Pomoraví v programovacím období 2004--2006 a v probíhajícím programovacím období 2007--2013.
Vedoucí práce: Markéta Weingärtnerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses