Brownfield – možnosti využití brownfield na praktickém příkladu - Kottnauerová, Šárka (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi využívání brownfield. Tématicky se práce člení na dvě základní části, a to teoretickou část věnovanou problematice brownfield a praktickou část. Úvodní část práce se tedy věnuje základním pojmům z oblasti brownfield, nejčastějším příčinám vzniku a obsahuje také klasifikaci jednotlivých typů brownfield včetně častých problémů při jejich rekultivaci. V praktické části se autorka zaměří na nastínění problémů při snaze o opětovné využití brownfield na praktickém příkladě. Cílem bakalářské práce je poskytnout podrobnější informace k problematice brownfield při využití praktického příkladu a nastínění nejčastějších problémů při jejich využívání, se kterými je nutno se vypořádat.