Rozdíly HTML-5 oproti HTML-4 - Kupka, Jaromír (2010)
Tato bakalářská práce pojednává o problematice HTML, konkrétně o rozdílech mezi chystanou verzí HTML-5 oproti v současné době platné verzi HTML 4.01. Práce se dělí na dvě části -- teoretickou a praktickou. Cílem teoretické části této práce je zjistit aktuální situaci ve vývoji standardu HTML-5 a zároveň popsat nové prvky v HTML 5. Cílem praktické části potom je zjistit, zda a jakým způsobem reagují na nové prvky technologie HTML-5 rozšířené internetové prohlížeče, jejichž autoři přechod na HTML-5 avizují.