Využívání strukturálních fondů v obcích s pověřeným obecním úřadem se zaměřením na Jihočeský kraj - Velíšková, Jana; Tomešová, Jana; Weingärtnerová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Cílem mé bakalářské práce je zjistit, jak jsou obce s pověřeným obecním úřadem v Jihočeském kraji úspěšné v čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů Evropské unie. První část práce je teoretickým náhledem na regionální politiku a popis systému strukturálních fondů. Jsou zde uvedeny cíle regionální politiky a nastíněn přehled fondů, které mohou být v současném programovacím období 2007-2013 v České republice využívány. Dále je představen Jihočeský kraj a jeho strategie regionálního rozvoje. V praktické části bakalářské práce je provedena analýza veřejně dostupných dat, která je doplněna analýzou dat získaných na základě dotazníkového šetření v obcích s pověřeným obecním úřadem a komparací tří vybraných obcí, ve kterých byla data ohledně čerpání prostředků ze strukturálních fondů, údaje o realizovaných záměrech apod. získána prostřednictvím rozhovorů. Na základě výsledků této analýzy je zhodnocena úspěšnost využívání finančních prostředků ve vybraných obcích.
Vedoucí práce: Jana Tomešová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; strukturální fondy; regionální politika; regionální rozvoj; bakalářské práce; structural funds; regional policy; regional development; bachelor's theses