Euroregion Labe a jeho role v rozvoji cílového regionu - Dvořák, Jiří; Weingärtnerová, Markéta; Tomešová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá vymezením euroregionů a je hlavně zaměřena na Euroregion Elbe/ Labe a jeho působení v oblasti přeshraniční spolupráce. Cílem bakalářské práce je zhodnocení působení Euroregionu Labe na rozvoj cílového regionu. Prostřednictvím analýzy realizovaných projektů a dopadů těchto projektů na cílový region se budu snažit tento cíl splnit. Bakalářská práce je tvořena Úvodem, třemi kapitolami a Závěrem.První kapitola je zaměřena na přeshraniční spolupráci a euroregiony a jejich historický vývoj. Druhá kapitola se zabývá Euroregionem Elbe/ Labe, jeho vznikem a zapojení do rozvoje zájmového regionu. Nejrozsáhlejší je poslední kapitola, která popisuje působení Euroregionu Elbe/ Labe v oblasti přeshraniční spolupráce. Tato kapitola je zaměřena na analýzu realizovaných projektů na území Euroregionu Labe.
Vedoucí práce: Markéta Weingärtnerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses