Evropský parlament a demokracie. Příspěvek ke studiu evropské integrace v politické a ekonomické oblasti - Dvořák, Jiří; Kovář, Martin, 1965-; Skřivan, Aleš, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Bakalářská práce je vystavěna na rozvedených poznatcích ekonomické a politologické teorie. Následuje studie vývoje předchůdců Evropského parlamentu do zavedení přímé volby. Práce analyzuje vývoj pravomocí, legitimitu a strukturu Evropského parlamentu po zavedení přímé volby, a to s důrazem na charakteristiky vypovídající o demokracii na evropské úrovni. K tomu přispívá jednoduchý ekonomicko-politologický model rozhodování parlamentu. V práci institucionální analýzou zkoumám vliv Evropského parlamentu na objektivní míru demokracie na evropské úrovni.
Vedoucí práce: Martin Kovář
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; demokracie; bakalářské práce; democracy; bachelor's theses