Harmonizace fiskálních politik - Kosek, Petr; Babin, Ján, 1954-; Sedláček, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Ekonomiky členských států EU jsou ve velké míře vzájemně provázané, většina z nich prostřednictvím společné měny. Aby zabránily negativním "spillover" efektům špatných fiskálních politik, vytvořily si státy EU soubor pravidel, které musí pod hrozbou možných sankcí každý z nich dodržovat. Hlavním cílem práce by mělo být zhodnocení efektů harmonizace fiskálních politik (obecně) a případně zhodnocení dosavadních efektů fiskální harmonizace na ekonomiky členských států EU. Možným dílčím cílem může být analýza navrhovaného prohlubování fiskální harmonizace v EU, které bylo představeno na jaře 2008 Evropskou komisí.
Vedoucí práce: Jan Babin
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; měnová politika; fiskální politika; bakalářské práce; monetary policy; fiscal policy; bachelor's theses