Vplyv americkej hypotekárnej krízy na ekonomiku Českej republiky - Roháč, Michal; Kalínská, Emilie, 1943-2012; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Diplomová práca vysvetľuje príčiny americkej hypotekárnej krízy, ako spúšťacieho mechanizmu pre globálne finančné problémy. V prvej kapitole je priblížená rakúska teória hospodárskeho cyklu, ktorá naznačuje že monetárna politika a štátne zásahy do prirodzeného fungovania trhov spôsobujú nafukovanie cenových bublín. Druhá časť analyzuje americký trh s bývaním a hypotekárny trh na základe poznatkov z prvej kapitoly. Tretia kapitola analyzuje niektoré dopady finančnej krízy na ČR.
Vedoucí práce: Emílie Kalínská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses