Znalosti a informace v podpoře rozhodování - Holubcová, Alena; Rosický, Antonín, 1943-; Jelínek, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato práce je věnována roli informací a znalostí v rozhodovacím procesu. Snaží se při tom vyřešit otázku, jakou podporu mohou poskytnout počítače pro tuto činnost. Zabývá se obecně rolí informací a znalostí v procesu rozhodování, kategorií problémů a nastiňuje možná řešení. První kapitola je věnována principům rozhodování, v následující kapitole je rozebrána role racionality, znalostí a hodnot. Obsahem třetí kapitoly je počítačová podpora a vložené znalosti. Kapitola čtvrtá pak řeší získání a hodnocení znalostí, zatímco pátá kapitola rozděluje problémy na jednotlivé typy a jejich modely. V poslední kapitole jsou shrnuty možnosti a limity počítačové podpory při rozhodování.
Vedoucí práce: Antonín Rosický
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; rozhodování; informace; diplomové práce; decision making; information; master's theses