Analýza možností vstupu firmy BLAŽEK PRAHA a.s. na ruský trh - Ajgrmanová, Lucie; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Blažek, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem mé diplomové práce je na základě velmi důkladné analýzy ruského trhu zhodnotit možnosti vstupu společnosti BLAŽEK PRAHA, a.s. na ruský trh a navrhnout optimální marketingovou strategii vstupu. Úvodní kapitola je věnována firmě BLAŽEK PRAHA, a.s. Druhá kapitola obsahuje PEST analýzu ruského trhu. Třetí část popisuje expanzi firmy BLAŽEK PRAHA, a.s. na polský a slovenský trh a obsahuje možné příčiny rozdílného přijetí značky Blažek na obou trzích. Obsahem čtvrté kapitoly je vedle SWOT analýzy firmy BLAŽEK PRAHA, a.s. pro ruský trh také analýza ruského maloobchodního oděvního trhu, segmentace ruských spotřebitelů a analýza konkurence na ruském trhu pánských oděvů. Těžištěm diplomové práce je pátá kapitola, ve které je formulována marketingová strategie firmy BLAŽEK PRAHA, a.s. při vstupu na ruský trh a popisuje první kroky se kterými je spojeno zahájení podnikatelské činnosti firmy BLAŽEK PRAHA, a.s. na ruském trhu.
Vedoucí práce: Miroslava Zamykalová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: oděvní průmysl; zahraniční obchod; strategický marketing; Rusko; mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; analýza trhu; diplomové práce; clothing industry; foreign trade; strategic marketing; Russia; master's theses