Odpady z ICT a jejich recyklace - Végh, Petr; Mildeová, Stanislava, 1959-; Dalihod, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato práce si klade za cíl najít optimální řešení pro recyklaci a zpětný odběr ICT odpadu. Pro dosažení tohoto cíle je zapotřebí provést důkladnou analýzu současného stavu recyklace ICT odpadu. Práce zkoumá recyklační střediska zpracovávající ICT odpad a hledá optimálního zpracovatele na základě stanovených kritérií. Dále analyzuje složení výrobků a navrhuje změny, které povedou k optimalizaci složení a eliminaci škodlivin negativně působící na životní prostředí a pracovníky spaloven. Po analýze systémů zpětného odběru v ČR přichází s novým modelem systému zpětného odběru, který by měl být schopen dosáhnout téměř 100% návratnosti vysloužilých ICT zařízení.
Vedoucí práce: Stanislava Mildeová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; elektroodpad; diplomové práce; electrical waste; master's theses