Vliv konfuciánství na obchod v Asii - Duong, Minh Vuong (2010)
Největší obchodní centrum světa se dnes nachází ve východní Asii, kde je také místo vzniku konfucianismu.Asijské kultury ovlivněné konfucianismem jsou známé svou "vnitřní sílou" a stabilitou. Obchod v těchto zemích rozkvétá, jak nikde jinde na světě. Způsob života a vnímání společenských hodnot podle konfuciánských hodnot zásadně ovlivnilo obchodní kulturu těchto zemí. Tato diplomová práce popisuje postoj a způsob chování v obchodních a ekonomických činnostech obyvatel těchto zemí. Jakým způsobem přispěl konfucianismus k dnešní podobě obchodního chování, praktik, kultury a etikety v Číně, ve Vietnamu, v Korei a v Japonsku.