Vliv konfuciánství na obchod v Asii - Duong, Minh Vuong; Müllerová, Františka, 1948-; Xiaokun, Li; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Největší obchodní centrum světa se dnes nachází ve východní Asii, kde je také místo vzniku konfucianismu.Asijské kultury ovlivněné konfucianismem jsou známé svou "vnitřní sílou" a stabilitou. Obchod v těchto zemích rozkvétá, jak nikde jinde na světě. Způsob života a vnímání společenských hodnot podle konfuciánských hodnot zásadně ovlivnilo obchodní kulturu těchto zemí. Tato diplomová práce popisuje postoj a způsob chování v obchodních a ekonomických činnostech obyvatel těchto zemí. Jakým způsobem přispěl konfucianismus k dnešní podobě obchodního chování, praktik, kultury a etikety v Číně, ve Vietnamu, v Korei a v Japonsku.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses