Finanční analýza České dráhy, a.s. - Hořínek, Karel; Marek, Petr; Škerlíková, Tatiana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Hlavním tématem této bakalářské práce je zhodnocení problémů a specifik financování osobní železniční dopravy a provedení finanční analýzy společnosti České dráhy, a. s. V první části je vymezen cíl a účel této bakalářské práce. Druhá část je metodická a jsou v ní popsány základní metody finanční analýzy. V třetí části jsou zhodnoceny problémy financování osobní železniční dopravy a je provedena finanční analýza společnosti České dráhy, a. s. Na konci této bakalářské práce je provedeno prostorové šetření základních hospodářských a finančních ukazatelů se společností ze sousedního Rakouska ÖBB Group a slovenským osobním přepravcem Železničná spoločnosť Slovensko, a. s.
Vedoucí práce: Petr Marek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finanční analýza; železniční doprava; účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; financial analysis; railroad transportation; bachelor's theses