Integrace leteckých společností a její vliv na spotřební chování zákazníků - Kosinová, Lucie (2010)
Diplomová práce popisuje proces integrace mezi leteckými společnostmi a její pozitivní a negativní dopady na cestující. Zabývá se charakteristikou jednotlivých forem integrace, přičemž největší pozornost je věnována aliancím a fúzím. S ohledem na skutečnost, že cestující je při výběru letecké společnosti ve velké míře ovlivňován cenou za přepravu, představuje práce empirický model, který zkoumá vliv členství v jedné z globálních aliancí na výslednou cenu letenky na dálkových linkách. Kromě ceny je pozornost věnována také charakteru a diverzifikaci poskytovaných služeb. Práce se v další části věnuje připravované fúzi mezi společnostmi British Airways a Iberia, jejím předpokladům, podobě nové společnosti a identifikaci případných rizikových faktorů, které by mohly fungování společnosti negativně ovlivnit.