Příprava implementace systému řízení dokumentů a záznamů v organizaci veřejného sektoru - Obr, Pavel; Švecová, Lenka; Hofrichter, Kamil, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou řízení záznamů a dokumentů s využitím počítačového informačního systému pro správu podnikového obsahu. V práci jsou vysvětleny základní termíny související s implementacemi informačních systémů a provedeno zařazení systémů pro správu podnikového obsahu do struktury podnikové informatiky. Dále jsou popsány všechny hlavní funkce dnešních informačních systémů pro správu podnikového obsahu a vysvětleny zásadní legislativní aspekty provozu těchto informačních systémů. V druhé polovině práce je provedena příprava implementace informačního systému pro správu podnikového obsahu v konkrétní organizaci veřejného sektoru. Příprava implementace je uskutečněna od počáteční analýzy procesů v organizaci až po definici požadavků na konkrétní informační systém. Předpokladem efektivní správy dokumentů a záznamů s využitím informačního systému je znalost přínosů informačního systému v organizaci, proto tato práce navrhuje i metodu měření přínosů informačního systému pro řízení dokumentů a záznamů v organizaci.
Vedoucí práce: Lenka Švecová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses