Prostorové plánování v Irsku - Žaloudek, Petr; Damborský, Milan, 1980-; Weingärtnerová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce se zabývá systémem prostorového plánování v Irské republice. Jejím cílem je stanovení hlavních výhod a nevýhod dublinského přístupu k plánování. První část práce se zabývá socioekonomickou charakteristikou Irska, která vytváří nutný základ pro následnou analýzu irského systému prostorového plánování. Tu představuje přiblížení legislativního rámce, institucionálního hlediska a konkrétních prostorově-plánovacích dokumentů. V závěru jsou stanoveny na základě předchozích zjištění pozitivní a negativní stránky irského přístupu.
Vedoucí práce: Milan Damborský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; Irsko; diplomové práce; Ireland; master's theses