Daň z přidané hodnoty při poskytování služeb v rámci EU. - Svobodová, Veronika; Marková, Hana, 1950-; Kohajda, Michael; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem této diplomové práce je poskytnout ucelený pohled na daň z přidané hodnoty ("DPH") při poskytování služeb v rámci EU. Celá práce je rozdělena do 5 kapitol. První kapitola je věnována historii DPH, jejímu postavení v daňové soustavě a zhodnocení výhod a nevýhod zavedení DPH. Následující kapitoly jsou zaměřeny na harmonizační vývoj DPH v rámci EU a vymezují jednotlivé konstrukční prvky DPH dle českého Zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty. Klíčová 4. Kapitola je věnována úpravě poskytování služeb v rámci EU jak z pohledu českého zákona o DPH, tak s pohledu evropských směrnic a judikátů Evropského soudního dvora. V závěru práce jsou diskutovány dopady chystané novely českého zákona o DPH na oblast služeb poskytovaných v rámci EU.
Vedoucí práce: Hana Marková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses