Význam drevených kostolíkov pre cestovný ruch po zápise do Zoznamu UNESCO - Linhartová, Karolína (2010)
Téma diplomovej práce je venovaná dreveným kostolom v Karpatskom oblúku na Slovensku, ktoré sú zapísané v Zozname pamiatok UNESCO. Tento zápis sa uskutočnil v roku 2008 a diplomová práca sa sústreďuje na to, aký celkový význam to má pre cestovný ruch na Slovensku. Táto téma bola vybrané z toho dôvodu, že tieto drevené kostoly sú na jednej strane jedinečné a výnimočné a na druhej strane sa tak málo o nich hovorí, píše a v podstate aj vie.