Ochrana spotřebitele v cestovním ruchu - Šmolíková, Jana (2010)
Tato práce se zabývá problematikou ochrany spotřebitele v oblasti cestovního ruchu v České republice. Práce je rozčleněna do čtyř částí. První část pojednává obecně o ochraně spotřebitele v České republice, je zde vymezen pojem "spotřebitel" a uveden přehled právních předpisů vztahujících se k této oblasti. Druhá část se věnuje některým povinnostem poskytovatelů služeb cestovního ruchu z pohledu veřejného práva. Třetí a stěžejní část této práce se zabývá smluvním právem v oblasti cestovního ruchu. Jsou zde rozebrány nejobvyklejší smluvní typy v této oblasti, největší prostor je věnován cestovní smlouvě. V poslední části se zmiňuji o vymahatelnosti práv spotřebitele v České republice. Zaměřuji se zde na projekt mimosoudního řešení spotřebitelských sporů.