Ochrana spotřebitele v cestovním ruchu - Šmolíková, Jana; Hásová, Jiřina, 1954-; Švarc, Zbyněk, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato práce se zabývá problematikou ochrany spotřebitele v oblasti cestovního ruchu v České republice. Práce je rozčleněna do čtyř částí. První část pojednává obecně o ochraně spotřebitele v České republice, je zde vymezen pojem "spotřebitel" a uveden přehled právních předpisů vztahujících se k této oblasti. Druhá část se věnuje některým povinnostem poskytovatelů služeb cestovního ruchu z pohledu veřejného práva. Třetí a stěžejní část této práce se zabývá smluvním právem v oblasti cestovního ruchu. Jsou zde rozebrány nejobvyklejší smluvní typy v této oblasti, největší prostor je věnován cestovní smlouvě. V poslední části se zmiňuji o vymahatelnosti práv spotřebitele v České republice. Zaměřuji se zde na projekt mimosoudního řešení spotřebitelských sporů.
Vedoucí práce: Jiřina Kotoučová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; cestovní ruch; ochrana spotřebitele; diplomové práce; tourism; consumer protection; master's theses