Srovnání webových stránek telekomunikačních společností - Krofika, Pavel (2010)
Cílem práce je porovnání webových stránek tří největších českých telekomunikačních společností. Nejprve jsou popsány některé techniky pro tvorbu webu, zmíněny jsou také již existující metodiky pro hodnocení přístupnosti webových stránek. Dále jsou zde rozebrány vlastnosti, jež by měl každý web splňovat a na základě těchto vlastností je vytvořena příslušná metodika včetně bodového hodnocení a vah jednotlivých kritérií. Na základě této vytvořené metodiky se dané webové stránky postupně hodnotí a srovnávají. V závěru se získané výsledky všech stránek vyhodnotí a jsou navrhnuta doporučení, jak nalezené nedostatky zlepšit.