Odpovídají vlastnosti dětí jejich volbě povolání? - Jína, Hynek; Koblovský, Petr; Mičúch, Marek, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Cílem práce bylo odhalit hlavní determinanty preference různých povolání u dětí na základní škole. K tomuto účelu byla sestrojena nejprve korelační matice vlastností respondentů a odpovídajících typů povolání. Výrazně nejsilnější závislost byla pozorována mezi uměleckým typem osobnosti a preferencí příslušného typu povolání. Dále byl naměřen výrazný nárůst žákovských zájmů při přechodu na druhý stupeň základní školy, tedy změnou studijního prostředí. V další části práce jsou představeny dva modely vysvětlující, kdy dochází ke shodě respondentových vlastností s preferovaným typem povolání a čím je ovlivněna výsledná preference u respondentů.
Vedoucí práce: Petr Koblovský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses