Porovnanie vybraných certifikačných autorít v Českej republike - Tencer, Peter (2010)
Predmetom tejto práce je oboznámenie so základnými princípmi fungovania elektronického podpisu a funkciami certifikačných autorít, ktoré je doplnené popisom aktuálneho legislatívneho prostredia elektronického podpisu v Českej republike. Druhá časť práce je venovaná vytvoreniu metodiky pre porovnanie funkcií certifikačných autorít v oblasti osobných kvalifikovaných certifikátov. Táto metodika je následne použitá pre porovnanie funkcií akreditovaných certifikačných autorít pôsobiacich v Českej republike a určenie najlepšej autority podľa stanovených kritérií a ich váh.