Srovnání webových stránek vybraných leteckých společností - Ondrová, Lucie; Sigmund, Tomáš; Toman, Prokop, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
S masivním rozvojem internetu v poslední době stále větší množství zboží a služeb je prodáváno a nabízeno online. Výjimkou nejsou ani letecké společnosti, které nabízí možnost koupě letenek a získání informacích o letech na svých webových stránkách. Kvalita webu je proto důležitým faktorem jejich úspěchu. Proto je dobré mít metodiku, která dokáže ohodnotit kvalitu webové prezentace letecké společnosti. V této práci se pokusíme takovouto metodiku vytvořit. Webové stránky budou posuzovány zejména z pohledu uživatele, a to ze čtyř hlavních úhlů pohledu: grafický design, přístupnost, použitelnost a informační obsah, přičemž dvěma posledním kritériím bude věnována největší pozornost. Každé kritérium bude sestávat z dílčích kritérií, která budou mít bodové ohodnocení. Tuto metodiku aplikujeme na webové stránky ČSA, Lufthansy a British Airways. Správnost metodiky potvrdíme uživatelským dotazníkem, kde uživatelé hodnotí výše zmíněné webové stránky. Výsledky dotazníku porovnáme se závěrem naší analýzy, čímž zjistíme, zda je námi navržená metodika použitelná.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; letecké společnosti; bakalářské práce; air companies; bachelor's theses