Daktyloskopie a fonoskopie v kriminalistice - Kratochvíl, David (2010)
V dnešním světě nachází biometrie uplatnění nejen v komerční sféře, ale její přednosti a technologické možnosti se dostávají i do kriminalistické praxe. Některé jsou dokonce na tak vysoké technologické úrovni, že mohou sloužit jako soudní důkaz. Přínos práce spočívá v poskytnutí informací a zhodnocení postupu při získávání, identifikaci či spolehlivosti stop pro forenzní aplikaci. Práce odpovídá na otázku, jak se postupuje při zpracování stop a co vše se z nich dá vyčíst. Po úvodu věnovaném identitě obecně, následuje vlastní práce věnovaná dvěma vybraným biometrikám, které ve druhé části analyzuji a hodnotím z technologického a forenzního hlediska.