Daktyloskopie a fonoskopie v kriminalistice - Kratochvíl, David; Doucek, Petr, 1960-; Veber, Jaromír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
V dnešním světě nachází biometrie uplatnění nejen v komerční sféře, ale její přednosti a technologické možnosti se dostávají i do kriminalistické praxe. Některé jsou dokonce na tak vysoké technologické úrovni, že mohou sloužit jako soudní důkaz. Přínos práce spočívá v poskytnutí informací a zhodnocení postupu při získávání, identifikaci či spolehlivosti stop pro forenzní aplikaci. Práce odpovídá na otázku, jak se postupuje při zpracování stop a co vše se z nich dá vyčíst. Po úvodu věnovaném identitě obecně, následuje vlastní práce věnovaná dvěma vybraným biometrikám, které ve druhé části analyzuji a hodnotím z technologického a forenzního hlediska.
Vedoucí práce: Petr Doucek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; hlas; kriminalistika; daktyloskopie; otisky prstů; bakalářské práce; voice; criminal investigation; dactyloscopy; fingerprints; bachelor's theses