Daňové povinnosti při provozování motorového vozidla v podnikání - Švecová, Klára (2010)
Tato diplomová práce si klade za cíl shrnout a specifikovat problematiku daňových povinností podnikatele, který ke své činnosti využívá motorové vozidlo. Úvodní část práce se věnuje definicí majetkových daní a legislativnímu vymezení provozování motorových vozidel v právním systému České republiky. Hlavní část práce se zabývá jednotlivými daňovými povinnostmi podnikatele v oblasti daně z příjmů, daně silniční a daně z přidané hodnoty. Poslední část práce je zaměřena na harmonizaci zdanění motorových vozidel v Evropské unii. V závěru práce je nastíněn možný vývoj zdanění motorových vozidel v České republice.