Daňové povinnosti při provozování motorového vozidla v podnikání - Švecová, Klára; Marková, Hana, 1950-; Kohajda, Michael; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato diplomová práce si klade za cíl shrnout a specifikovat problematiku daňových povinností podnikatele, který ke své činnosti využívá motorové vozidlo. Úvodní část práce se věnuje definicí majetkových daní a legislativnímu vymezení provozování motorových vozidel v právním systému České republiky. Hlavní část práce se zabývá jednotlivými daňovými povinnostmi podnikatele v oblasti daně z příjmů, daně silniční a daně z přidané hodnoty. Poslední část práce je zaměřena na harmonizaci zdanění motorových vozidel v Evropské unii. V závěru práce je nastíněn možný vývoj zdanění motorových vozidel v České republice.
Vedoucí práce: Hana Marková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; silniční daň; majetkové daně; diplomové práce; road traffic tax; property tax; master's theses