Srovnávací analýza správy společností ve vybraných zemí EU - Klímová, Kateřina; Malý, Milan, 1936-; Kárová, Ladislava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce se zabývá správou společností ve vybraných zemích Evropské unie. Cílem této práce je analyzovat správu společností ve vybraných zemích Evropské unie nejprve jako celku, dále na jednotlivých reprezentantech a v závěru pak konstatovat, v jaké míře země i reprezentanti dodržují soulad s principy správy společností. V první části této práce je rozebráno prostředí správy společností ve třech vybraných zemích Evropské unie, a to konkrétně v České republice, Francii a Velké Británii. V druhé části je porovnána správa společností na třech konkrétních příkladech společností z těchto zemí, a to na společnostech Telefónica O2 Czech Republic, a.s., Alcatel Lucent (limited liability company, Francie) a British Telecommunications plc (Velká Británie). Analýza je provedena pomocí kritérií, která jsou formulována na základě principů OECD, jež jsou brány jako standard pro správu společností a mnohé národní kodexy správy společností z nich vycházejí. Cílem bylo zachovat pohled investora a jeho možnost vyhledat informace o společnosti bez větších časových nákladů.
Vedoucí práce: Milan Malý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; země Evropské unie; analýza; diplomové práce; European Union countries; analysis; master's theses