Vývoj koncepce Fair Trade v České republiky a jeho perspektivy do budoucna - Hlaváčová, Eva; Pavlík, Petr, 1957-; Vlčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Základním cílem konceptu Fair Trade je boj proti chudobě, založený na rovném obchodním partnerství. Rozvoj alternativního způsobu obchodování je dán selháním pravidel dnešního trhu a rostoucím zájmem spotřebitelů, za jakých podmínek vznikly výrobky, které nakupují. V současné době celkový objem tržeb z prodeje Fair Trade výrobků stoupá, zvyšuje povědomí obyvatel o tomto konceptu a rozvíjí se nové trhy v regionech střední a východní Evropy. V České republice si Fair Trade získává své postavení především na trhu s kávou, kakaem a čajem. Cílem práce je zhodnotit, jaký potenciál mají Fair Trade výrobky na českém trhu na základě srovnání s Německem, Rakouskem a Velkou Británií a jaké trendy mohou být v tomto segmentu očekávány.
Vedoucí práce: Petr Pavlík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses