Analýza nabídky cestovních kanceláří ve vztahu k vybrané destinaci - Sedmíková, Jana; Petrů, Zdenka, 1953-; Valentová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Diplomová práce je zpracována s cílem vymezit rozsah možností klienta, který má zájem o koupi zájezdu z nabídky zvolených cestovních kanceláří na ostrov Kréta. Práce je členěna do čtyř kapitol. První kapitola je věnována teoretickému vysvětlení základních pojmů, termínů a témat, jež s cestovním ruchem a cestovními kancelářemi úzce souvisejí. Následující kapitola je zaměřena na analýzu vybrané destinace z hlediska předpokladů pro rozvoj cestovního ruchu. Jsou popsány charakteristiky ostrova, jeho geografie, historie, klimatické podmínky, správní členění a turisticky atraktivní místa. Ve třetí kapitole je na základě daných kritérií zvoleno a představeno deset cestovních kanceláří. Nabídka určených společností je ve vztahu k vybrané destinaci podrobena analýze. Rozbor je zaměřen na čtyři základní nástroje marketingového mixu, jedná se o produkt, cenu, propagaci a distribuci. V poslední kapitole jsou stanovena kritéria, na základě kterých je nabídka jednotlivých cestovních kanceláří srovnána. Je vymezen celkový rozsah nabídky, jež je prezentován zákazníkům. Posouzení její komplexnosti vychází z výsledného shrnutí možností, které jsou klientům nabízeny. V závěru je uvedena příležitost, kterou by mohly zkoumané cestovní kanceláře využít k získání širšího spektra klientely.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses