Procesní analýza (případová studie - zefektivnění procesu zpracování dobropisu) - Frantová, Eva; Oškrdal, Václav; Řehák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tématem diplomové práce je Procesní analýza (případová studie - zefektivnění procesu zpracování dobropisu). Diplomová práce poukazuje na procesní problémy vyskytující se v konkrétní IT firmě v procesu zpracování dobropisu. Již podle tématu diplomové práce je patrné praktičtější zaměření práce, i přesto je práce standardně rozdělena do dvou částí. První a kratší část je teoretickým podkladem pro část praktickou. Autor nachází možné řešení procesních problémů v namodelování procesu zpracování dobropisu, identifikaci a analýze problémů pomocí vybrané metodiky PDCA. Tato metodika je vybrána na základě multikriteriálního hodnocení. Výsledkem práce je návrh opatření k nápravě procesních problémů, tedy podklad k zefektivnění analyzovaného procesu a jeho subprocesů. Diplomová práce tak bude podkladem pro zavedení procesních změn v procesu zpracování dobropisu. Analýzou a identifikací problémů nejsou provedeny všechny kroky metodiky PDCA, proto bude firma dále ve spolupráci s autorem diplomové práce pokračovat v zavedení a kontrole navržených změn. Informace pro diplomovou práci jsou čerpány z firemních, internetových, literárních zdrojů, ale také z dostupných odborných článků.
Vedoucí práce: Václav Oškrdal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses